Januari | 2014

Ida Karlsson och Eva Nordin på Lidköpingsgalan.

Satsningar på näringslivsutveckling

​Ett led i vår kommande satsning på näringslivsutveckling är att det startas fler företag och att det finns möjlighet att få hjälp när man vill utveckla sitt företag. Vi kommer därför under året utöka samarbetet med Nyföretagarcentrum, Ideum och Connect Väst. Nyföretagarcentrum ar en av de viktigaste parterna för att kunna få stöttning och hjälp när man funderar på att starta företag. Ideum är en annan organisation som framförallt arbetar med innovationer och produktutveckling, slutligen har vi Connect Väst som är en relativt ny organisation i Skaraborg med uppgift att vara ett bollplank för befintliga företag som funderar på hur de skall utveckla sitt företag. Samtliga dessa organisationer är mycket viktiga om vi vill att fler skall starta företag och att befintliga företag skall kunna utveckla sig.

​Connect Väst bygger på att de använder befintliga erfarna företagare som coacher/bollplank till de som vill få råd och hjälp.

​Det vore spännande om vi kunde få till dessa rådgivare från företag i Lidköping.
​Slutligen en reflektion från Thailand, när det gäller bemötande och kundservice, oavsett var man kommer eller vem man träffar försöker alla att ge bästa tänkbara service och de är verkligen angelägna att “kunden” skall må bra, vi har en del att lära.

Peter M Larsson

Connect

Vill du ha hjälp? – Nej tack jag bara tittar.

CONNECT Väst bjuder tillsammans med Nordea Bank Lidköping in till en inspirationslunch med Tomas Ohlin och Peter Wilén. De ger oss en inblick i hur vi konsumenter tänker inför ett köp och hur vi som säljare kan anpassa vår process för att bli så säljande som möjligt. Ta chansen att möta och lyssna på två av Sveriges vassaste och mest meriterade inom försäljning, marknadsföring och företagsledning och samtidigt stärka ditt nätverk tillsammans med andra företagare.

För anmälan och mer information

 

Optiker Karvik

Kurser för företagare

Campus Lidköping erbjuder kortare kurser till dig som är yrkesverksam och vill vidareutbilda dig, få inspiration i ditt arbete och träffa andra deltagare för att utbyta erfarenheter

Läs mer

Affärsmöten

Lidköpings Idé- & Uppfinnareförening

Du är välkommen på medlemsmöte med Lidköpings Idé- & Uppfinnareförening, LIDÉ, torsdagen den 30:e januari kl Denna kväll kommer vi att få lära oss mer och inspireras av två lokala företag som bedriver sin verksamhet i Lidköping.

Det ena företaget har redan tagit många kliv i sin utveckling medan det andra företaget jobbar för att den som vill lyckas som företagare i Lidköping skall ha de bästa möjligheter för att kunna göra detta. Företagen som vi kommer få veta mer av är Handheld och Tillväxt Lidköping AB

Läs mer

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrums informationsträffar

På NyföretagarCentrum hjälper vi dig att reda ut begreppen om du bär på en affärsidé.

Du bokar lättast tid för rådgivning, vilket är kostnadsfritt, på tel. 0510 – 223 00.

Under våren är fem st kostnadsfria informationsträffar, kvällstid, planerade. Dessa datum är ännu inte bokade, men den första blir under februari månad. Vi informerar om detta på vår hemsida samt i NLT.

Läs mer

 

Namnteckning