Viktig etablering

Etableringar
Att Asko etablerar sig i Lidköping är ett mycket positivt besked för Lidköping. Det innebär att de tror på Lidköping och den utveckling som sker i kommunen. Det mesta arbetet har lagts ner från Alf Almqvist som har lyckats att övertyga Asko – ”guldstjärna till Alf” skulle man kunna säga. Tillväxt Lidköpings del i arbetet har varit att utifrån Alf och Askos förhandlingar informera ansvariga politiker så att de kan fatta beslut – vilket de gjorde. Detta är ett bra bevis på att konceptet med företagslots verkligen fungerar.
Vi har i veckan haft besök från ytterligare ett företag som vill etablera sig i Lidköping. De fick bl.a. en guidad tur i centrum och på De la Gardie. De var mycket imponerade av De la Gardie, ”känns som om vi är på ett universitet med mycket positivt klimat” – som en av deltagarna uttryckte sig. Vi får se om vi lyckas få dem att etablera sig.

Möjligheterna är alltid större än svårigheterna!

Peter M Larsson

Se fler nyheter i Okategoriserade, VD har ordet