Spännande företag i Lidköping

I fredags fick jag möjligheten att besöka SimBin Studios AB i Lidköping. Många har nog hört namnet men frågan är hur många utav oss som känner till deras verksamhet, ryktet skulle nog säga dataspel. www.simbin.com
Verkligheten visade sig vara mycket mer än bara dataspel med produktion i Sverige, USA, Tyskland och delar av Asien samt distansprogrammerare täcker de stor del av världen. Dataspel stämmer men det är på flera nivåer nätbaserade, rena spel, raceroom med mera. Med specialister inom programmering, grafik, ljud täcker de in hela området.
Än mer spännande blir det när de berättade att de är 13 olika nationaliteter utav totalt 30 anställda. Med tanke på att de anställda kommer från länder i hela världen förundras man över hur de hittar och rekryterar sina anställda.

När vi har gått igenom olika register hittar vi ca. 60 företag vars verksamhet innehåller någon form av databaserade tjänster. Kanske det är dags att bjuda in till ett branschrelaterat nätverksmöte med syfte att hitta gemensamma nämnare.

Lidköping har ett både spännande och varierat näringsliv!

Peter M Larsson

Se fler nyheter i Okategoriserade, VD har ordet