Drivet i Lidköping!

Absolent Group AB med huvudkontor i Lidköping börsintroducerar sin verksamhet. Från att vara en regional aktör i Sverige och Norden har Absolent vuxit till att bli en leverantör med tre olika varumärken och internationell marknadsnärvaro. Med tanke på att det är relativt ovanligt med börsintroduktioner av företag från Skaraborg känns det särskilt roligt när ett företag från Lidköping tar steget.

Ytterligare ett exempel på driv är Bodil Sörman på Resia. Den 13 oktober hade jag tillsammans med ett 40 tal andra förmånen att lyssna på Bodil som är ansvarig för Resias butiker i Lidköping och Skövde. Dessa två butiker omsätter nästan 100 miljoner per år. Bodil beskrev med engagemang och inlevelse sitt arbete i Resia. Det fanns många mycket tänkvärda ledord/fraser som Bodil använder för att motivera sig själv och sin personal t.ex. ”Man vinner sina kunder varje dag, antingen gör man det man tycker om eller så tycker man om det man gör – du väljer”

Det senaste tillskottet till handel i Lidköping är ”blå hallen” på Kinnegatan. Där ägaren Janne Gustavsson såg en affärsmöjlighet i att sälja överbliven inredning från byggnationer och att kombinera det med försäljning av inlämnade varor. Knappt hade de startat sin verksamhet förrän kunderna strömmade till, möjligheterna är alltid större än svårigheterna.

Jag har sagt det förut och säger det igen, det finns ett ”driv” hos entreprenörer och företag i Lidköping.

Tillväxt Lidköping AB:s uppgift är att driva på näringslivsutveckling och underlätta för företagen i frågor mot kommunen samt marknadsföra Lidköping för tänkbara etableringar. En del i detta arbete är att visa på goda exempel och skapa kännedom om våra företag, vi ser därför fram emot ett fortsatt nära samarbete.

Se fler nyheter i Okategoriserade, VD har ordet