Handel

God mat från lokala producenter

En lördag för ett par veckor sedan gick jag runt och pratade med torghandlarna som bet ihop i den kalla februarivinden. Totalt var det nog 15-20 handlare denna dag. På det stora hela var de ganska nöjda med torget i Lidköping, inte minst i jämförelse med torgen i många andra städer.
I den torghandelsutredning för Lidköping som presenterades ifjol fanns flera intressanta förslag till förbättringar för torghandeln. Ett av dem var att skapa en Öppen saluhall på torget. I denna skulle finnas lokalt odlat eller lokalproducerat livsmedel.
Just nu undersöker vi möjligheterna att komma vidare med det förslaget under devisen God mat från lokala producenter.

Innovativ småstadshandel i Skaraborg
Tillsammans med övriga kommuner i Skaraborg är vi med i en större EU-ansökan för kompetensutveckling inom handel, besked i juni.

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade