Våren är här, och det är mycket som händer på olika håll och kanter.

Inom handeln sker ägarbyten och nyöppningar. I förra veckan öppnade lifestylebutiken Inspirera i hörnet Sveagatan-Kopparslagargatan. Veckan innan dess var det dags för nya klädbutiken Hanne G med lokaler på Stenportsgatan, andra våning. Kjell & Co bygger butik och tar delar av Experts butiksyta vid torget. På Kopparporten flaggas för en ny butik. Tyvärr får vi säga adjö till en av stadens äldsta butiker – Parfymeri Lidköpings Tekniska Affär som upphör inom kort.

Inte mindre än 120 handelsföretag – butiker, caféer, restauranger och frisörer, har anmält intresse för att delta i en EU-ansökan ”Innovativ Småstadshandel Skaraborg” Tillväxt Lidköping tillsammans med övriga kommuner i Skaraborg söker EU-pengar för kompetensutveckling inom handel. Besked om projektet godkänns får vi i höst.

Till helgen byter vi till sommartid. Skönt! Sedan väntar påsken – en allt viktigare handelshelg på senare år!

Magnus Franzén, Handelsutvecklare

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade