Nya etableringar!

De senaste veckorna har det varit extra roligt att arbeta som handelsutvecklare i Lidköping. Det stora intresse som Kjell & Companys butiksöppning vid torget rönte, med långa köer ringlande utanför hela förmiddagen, var fascinerande att skåda.

Några dagar senare blev det klart att Biltema etablerar sig här och bygger där MC-konsult finns idag. Andra spännande etableringar i antågande är Burger King,
kedjan O´Learys som vill etablera en sportbar i gamla tändsticksfabriken Sirius. Vidare ett lekland som söker bygglov i de gamla Starlokalerna i Östra hamnen. Lägg därtill beskedet att kommunstyrelsen godkände förslaget till handelsstrategi med riktlinjer för hur vi vill att handeln långsiktigt ska utvecklas, så är det sammantaget mycket som går i dur just nu.

Avslutningsvis kan nämnas att den kartläggning av köpbeteende som elever från Handelsprogrammet på De la Gardiegymnasiet har gjort på uppdrag av Tillväxt Lidköping är klar. Totalt har de frågat 509 personer i centrum, på Änghagen och på Framnäs. Skall bli mycket intressant att se resultatet!

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade