Nyckeln till det mesta är samarbete

Ett intensivt år är snart till ända. Så här dagarna innan jul kan det vara roligt att blicka tillbaka på några av de höjdpunkter som året innehållit så här långt.

Den kraftsamling som gjordes av många berörda parter inför Ostindiefararens besök är definitivt en sådan. En folkfest med öppna butiker, caféer, restauranger, torghandel och ett myller av folk i centrala Lidköping även under söndagen.

Ett annat fenomen var Tjejkvällen som väckte en lust och en glädje att shoppa, umgås och ha roligt bland mängder av kvinnor – unga som gamla. En torsdagskväll med galet mycket folk på stan.

För att stimulera torghandeln och för att erbjuda lokala livsmedelsproducenter en möjlighet att marknadsföra och sälja sina produkter startade vi Öppen saluhall första lördagen varje månad under sommarhalvåret.

Under sommaren introducerades även ett rabatthäfte som övernattande turister fick när de checkade in. Butiker, caféer och restauranger lämnade välkomnande erbjudanden.

Exemplen är många fler. Vårmarknad, Kärleksfulla Lidköping, Må Bradagen, Tomteparaden, för att nämna några.

Nyckeln till det mesta av allt det positiva som händer i Lidköping, är olika slags samarbeten som växer fram. Inte minst när de som till vardags är konkurrenter går samman och arbetar för en gemensam sak!

Magnus Franzén / handelsutvecklare

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade