Spännande år väntar handeln

En klar majoritet av de butiker i Lidköping som vi varit i kontakt med redovisar en bättre försäljning i jul än året innan. Även under mellandagarna har försäljningen varit hög.

Däremot upplever många handlare att det inte är lika mycket folk i rörelse som tidigare. Den stora julstressen är inte längre lika utbredd.

Förklaringen är troligtvis ett annat handelsmönster än tidigare. Människor sitter hemma och skaffar sig information om varorna och var de finns. Sedan åker de till butiken, hämtar sin vara och går till kassan och betalar. Andra handlar via dator eller mobil, och får varorna hem eller till ett utlämningsställe.

Undersökningar Tillväxt Lidköping gjort under det gångna året visar att besökarna tycker att det är trevligt att handla i Lidköping och att de blir väl bemötta. Det här är något att ta fasta på – under julen och övriga delar av året. Ett trevligt bemötande och ett bra utbud i en charmig miljö är starka konkurrensfördelar jämfört med många andra handelsplatser!

Den positiva utvecklingen för handeln i Lidköping ser ut att kunna fortsätta under 2016. På flera håll smids planer för nya evenemang och marknadsföringsgrepp för att göra Lidköping attraktiv som handelsstad. O´Learys, Burger King och inte minst H&M är nysatsningar som också borgar för ett spännande år inom handeln.

Magnus Franzén / handelsutvecklare

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade