Plötsligt händer det knopparna brister och det är…

Plötsligt händer det och ”bollen” är i rullning!
När vi analyserar vad som har hänt och vad som är på väg att hända känns det som om det börjar lossna på flera områden när det gäller Lidköpings utveckling.

Flera nya exploaterare har hört av sig och är intresserade av att investera i Lidköping, både när det gäller bostadsbyggande och kommersiella fastigheter. För första gången på flera år finns det ett spontant intresse från externa företag.
Samma sak ser vi inom handel, det finns idag endast en ledig butikslokal i centrum. Som ni säkert redan vet kommer Cubus att etablera sig i Kopparporten efter det att H&M flyttar till Nya Stadens Torg. H&M inklusive H&M Home som öppnar sin butik den 28 april kommer att få mycket stor betydelse för både handel i centrum och för hur människor rör sig i stadskärnan. AB Bostäders planer på kombinationsfastigheter, handel och bostäder, inklusive parkering framför Systembolaget börjar bli en realitet.
Flera intressenter, utöver Biltema, har anmält intresse att etablera sig längs med väg 184 (Skaravägen) vars inriktning stämmer väl med handelsstrategin.

Intresset för informationen om hamnstaden är så stort att kommunen fick byta till en större samlingslokal.
Bollen är i rullning och nu vill det till att vi på alla sätt hjälper till och och underlättar för allt som är på väg att hända i Lidköping.

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Okategoriserade, VD har ordet