”Back in business!”

Även denna sommar har visat sig från sin bästa sida, en hel del sol och flera sköna sommarkvällar.
Mycket har hänt och mycket kommer att hända i höst. Befolkningsstatistiken för första halvåret visar ett inflyttningsnetto på 242 personer för Lidköping, bäst i Skaraborg! Handelns utredningsinstitut har kommit med färska siffor om handelns utveckling för 2015 vilket visar på en positiv utveckling för Lidköping. Efter förhandling med ansvariga för Ung Företagsamhets UF-mässa i Skaraborg är det klart att att den genomförs i Sparbanken Lidköping Arena 2018.

Under hösten bjuder vi in till ett antal olika aktiviteter t.ex. affärsmöten med Yngve Bergkvist (Ishotellet), krogstafett, chefsnätverk och massa andra aktiviteter.
Svårt att hitta rätt kompetens eller arbetskraft, behov av att anställa rätt person eller arbetspröva inför möjlig anställning?
Tillväxt Lidköping tillsammans med Exportstiftelsen ITM, Nyföretagarcentrum, Almi, Campus Lidköping, IFS, Lidköpings kommun samt arbetsförmedlingen kommer, med start i höst, att driva ett integrationsprojekt. Syftet är att snabba på processen för utlandsfödda med uppehållstillstånd att få arbete, starta företag eller vidareutbilda sig. Vi kommer erbjuda företag i Lidköping en möjlighet att ta emot en praktikant som kan specialutbildas för att passa företagets nuvarande eller framtida anställningsbehov alternativt ge praktikanten erfarenhet av arbete i svenska företag.

Vi ser fram emot en skön och innehållsrik höst med intressanta möten och fler besked om nya etableringar.

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Okategoriserade, VD har ordet