Positiva tongångar från sommarhandeln

Sommaren är över för den här gången. Den här sommaren har det varit en hel del turister i stan, lite fler än vanligt om vi får tro signaler från hotellnäringen i vårt område. Flera handlare vittnar om det att varit mycket norrmän i Lidköping.

Det populära stadståget har haft ungefär lika många resenärer som ifjol, cirka 6 000. Stadståget körs från campingen sex dagar i veckan och slussar resenärerna under guidad ledning mellan besöksvärda platser i stan. Vecka 28-30 var det stundtals så många som ville åka att kapaciteten behövt varit dubbelt så stor.

I sommar har vi fått ett nytt och välkommet inslag i centrumbilden, nämligen Motortorsdagar. Under sex torsdagskvällar har Nya stadens torg fyllts av allehanda spännande fordon och antalet besökare har varit stort. Butiker, caféer och restauranger runt torget har fått fler och andra kunder än vanligt, vilket gjort att en del hållit öppet längre.

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade