Lidköping attraktivt för handelsetableringar

När Burger King den 2 december slår upp portarna för sin snabbmatsrestaurang på Änghagen är det den tredje stora kedjan som etablerar sig i Lidköping på kort tid. Norska Cubus öppnade i Kopparporten i oktober, svenska Espresso House öppnade på Stenportsgatan i förra veckan och nu är det alltså dags även för denna amerikanska aktör.
Lidköping är sedan länge känt och uppskattat för sitt vackra centrum med många små och charmiga butiker. För en fortsatt positiv handelsutveckling i Lidköping är en bra mix av små unika butiker och välkända kedjeföretag viktig.
Därför är det glädjande att Lidköping är en attraktiv etableringsort för såväl nationella som internationella handelsföretag.

Julbelysningen en välkommen vän i mörkret
Så här i början av advent lyses stora delar av centrum upp av välkomnande julbelysning. Det är nu cirka tio år sedan de första julbelysningarna började sättas upp. Nätet har sedan byggts ut år från år. I år har det varit dags att ersätta julbelysningen på Järnvägsgatan och Nicolaigatan och byta ut den mot en ny, likadan som den gamla.
Julbelysningen finansieras i ett samarbete av fastighetsägare, Lidköpings Handelsråd och Lidköpings kommun. Tack till dem för detta ljus i en tid på året då vi behöver det som mest!

Black Friday
Black Friday är ett relativt nytt begrepp inom handeln, med inspiration hämtad från USA. Nu tycks det ha etablerat sig på allvar även i Lidköping. Den gångna fredagen var det många handlare i stan som gick ut med frestande erbjudanden – och många kunder som passade på att ta tillfället i akt att köpa till kraftigt reducerade priser.

Senast uppdaterat 15 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare, Okategoriserade