Ett ovanligt roligt handelsår

Så här års brukar många börja titta tillbaka på det gångna året och minnas vad som hänt. I år känns det som att det har hänt ovanligt mycket som är roligt.
Nyöppningen av HM i Orionhuset var ett sådant tillfälle. Enligt uppgift besöktes butiken av 6 000 personer första dagen. Butiken blev en magnet till södra sidan av torget och ändrade i ett slag shoppingflödena i centrum.
Öppnandet av Cubus och Espresso House var också nyetableringar som väckt stort intresse. Liksom att inte mindre än tre skobutiker öppnade med bara några månaders mellanrum – La Scarpa, Skohall och Sko-Rolf.
Änghagen har fått två fina förstärkningar under året, dels Jysk som flyttat in intill Elgiganten och dels Burger King.
På Framnäs köpcentrum har det en tid talats om ny- eller ombyggnader, ska bli spännande att se om planerna går i lås under det kommande året.

Flera nya koncept lanserades
Flera nya evenemangs- och marknadskoncept har lanserats under året. I februari gick elva restauranger samman och lockade gäster med extrapriser underRestaurangVeckan.
I april var det bilhandlarnas tur att göra samma sak. Gemensamt arrangerade de Bilbytarhelgen i syfte att locka bilintresserade till Lidköping. Resultatet överträffade förväntningarna med råge då väldigt många bilar bytte ägare denna helg.
TRENDdagarna (nyhet) och Vårmarknaden var också helger med gott om besökare.
I somras fylldes torget sju Motortorsdagar med bil- och mc-entusiaster, vilket skapade välkommet liv och rörelse.
Förra årets stora succé Tjejkväll anordnades på nytt – nu med ännu fler besökare! Under Fikaveckan i oktober bjöds alla barn en dag på fika på många av stans caféer. Även Tomteparaden blev en stor begivenhet med flera hundra barn som med pompa och ståt tågade till torget för att leka och dansa.

Nu stundar 2017 
Med invigning av soldäcken utmed Lidan, stora motorträffar under sommaren, och förhoppningsvis spaden i jorden för Biltema är några händelser som kommer påverka oss mycket.

Magnus Franzén / Handelsutvecklare

Senast uppdaterat 21 december, 2016 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare