Wedumsdalen – landsbygdsshopping och -företagande

Du har väl hört talas om föreningen Wedumsdalens Nejder? Inte? Snart kan dock Wedumsdalen vara mer välbekant, tillsammans med de affärer och företag som finns där. Den tilltalande Wedumsdalen ligger i Lidköpings kommun, i norra utkanten av Järpås. Och nu har Leader Nordvästra Skaraborg gjort sitt för att göra Wedumsdalen mer attraktiv, genom att hos Jordbruksverket ansöka om 760 000 kr i stöd för att marknadsföra området som besöksmål.

Wedumsdalen är ett kulturlandskap med flera stora jord- och skogsbruk. Det finns också ett antal butiker, till exempel Krokofanten, en av Lidköpings mest välsorterade barnklädesaffärer. Här finns även hästbutik, damklädesbutik, blomsterbutik och en keramikverkstad kombinerad med vackra inredningsbutiken Enström & Blom. För den som vill övernatta finns möjligheten att bo på herrgård, på Korpegården. I Wedumsdalen finns idag arrangemang och spirande verksamheter, bland annat konserter och konstparken Stora Bryne.
De flesta verksamheterna är nystartade och andra affärsidéer som att starta caféer, anlägga visningsträdgårdar och knyta samman gång-, cykel- och ridvägar kan snart vara förverkligade.

Lägg Wedumsdalen på minnet. Tillväxt Lidköping håller med Leader – den är absolut värd ett besök.

Magnus Franzén / Handelsutvecklare

Se fler nyheter i Blogg