Det är roligt att konstatera att torghandeln åter tar fart

Efter att ha gått på sparlåga under de kalla vintermånaderna. Lika kallt och obehagligt som torget kan vara när det är som tråkigast, lika varmt och fyllt med liv kan det kännas när det är som bäst.
Liksom i de flesta andra städer är Nya stadens torg i Lidköping den viktigaste och mest självklara mötesplatsen – i smått och stort. Torghandeln berikar staden två dagar i veckan, onsdag och lördag. Övriga dagar i veckan används torget mycket sporadiskt för organiserade aktiviteter. Vad kan vi göra mer för att skapa liv i denna centrala mötesplats?
Förra sommaren anordnades Motortorsdagar vid sju tillfällen. Då fylldes torget med vackra bilar, motorcyklar och mycket mer. Ett initiativ som fick mycket bra gensvar, ett event som återkommer i sommar.
Under Power Big Meet i början av juli går nio restauranger samman och skapar ett restaurangtorg med mat, dryck och underhållning. Förhoppningsvis slår det väl ut och blir även ett återkommande evenemang.

Vad mer?
I Eskilstuna byggdes deras stora Fristadstorget om år 2014. Ambitionen där var att skapa en mötesplats med liv året om. Satsningen var en samverkan mellan fastighetsägare, handeln, kommunen och föreningsliv, för att skapa en trivsam och trygg plats dygnet runt. Resultatet har blivit massor av aktiviteter och en plats där människor trivs att vara under nästan alla årets dagar.
Kanske kan en liknande samverkan vara det som ytterligare stärker Nya stadens torg som stans givna samlingsplats?

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare