Lidköping en av Sveriges bästa caféstäder

Lidköping befäster sin ställning som en av Sveriges bästa caféstäder. När White guide för 2017 presenterades i måndags finns hela fem caféer från Lidköping med. Utanför storstäderna är det bara Visby och Åre som har fler.

Totalt i Sverige har 351 caféer kvalificerat sig för att komma med på listan. Under det gångna året har ett antal anonyma testare besökt caféer runt om i landet för att se vilka som utmärker sig. Ett lyckat cafébesök består av många komponenter. I White Guide bedöms kvaliteten på dryck, bakverk, service samt miljö och stämning.

De fem caféerna från Lidköping är Café Bella Mi, Emelis i Spiken, Emelis på Limtorget, Henrys Bageri och Café Stallet. Samtliga var med på listan även året innan.

Ett 20-tal caféer bedöms vara i mästarklass. Ett av dem är Café Nordpolen i Vara, som rankas som tredje bäst i Sverige.

Se fler nyheter i Handelsutvecklare, Nyheter