Sommar, semester och event

Sommaren och semestern står för dörren och vi är många som ser fram emot ledighet, avkoppling och goda aktiviteter. Med ett konjunkturläge som är bland de bästa på många år är framtidstron stor hos många av våra företag. Dessutom blir det för Lidköping en sommar med ovanligt många olika arrangemang och event, framförallt många motorarrangemang.

Störst av dem alla är Power Big Meet  som lockar upp till 80 000 besökare. Power Big Meet omnämns ibland som världens största bilträff för entusiaster som gillar klassiska bilar. Vi hoppas att du som invånare tar tillfället i akt och besöker Power Big Meet för att uppleva folkfesten.

”Siffror från Västerås visar att varje besökare gör av med i genomsnitt 2 000 kr”.

Planeringen för arrangemanget har pågått under lång tid med flera informationsmöten och stort engagemang. Tillväxt Lidköping har varit delaktig i att se hur vi kan hjälpa hotell, restaurang och handel att hitta möjligheter till ökad försäljning. Som del av detta arbete gör vi om torget till ett stort restaurangtorg, där det finns möjlighet att äta och dricka något gott samt titta på cruisingen.

MÖJLIGHETER OCH BEGRÄNSNINGAR
Drivmedel, livsmedel, restaurangmat, kaffe, campingtillbehör, grilltillbehör, bilreparationer, läkemedel, all form av dricka och så vidare. Listan kan göras lång på vad besökare kan tänkas handla under Power Big Meet men en avsevärt ökad försäljning av vissa varor kommer det att bli.
Under cruisingen är delar av Lidköping avspärrat. För att minska problem vid förflyttningar och transporter, är det bra om du avstår från egen bil om det är möjligt. Om du behöver använda bil är det viktigt med tålamod, eftersom det är många som ska samsas på vägarna.
De företag som finns i Lidköping och har regelbundna leveranser av varor och gods, bör försöka att styra transporterna till antingen före 6/7 eller efter 8/7, alternativt till tidigt på dagen de aktuella dagarna.

Facebooksidan ”Projektledningen för Power Big Meet, Lidköpings kommun informerar”  är kommunens officiella informationssida för arrangemanget. Där läggs kontinuerligt väsentlig information upp inklusive översiktskartor, länken är https://www.facebook.com/powerbigmeetlidkoping

Vi på Tillväxt Lidköping önskar dig en trevlig sommar samt en avkopplande och skön semester.

Senast uppdaterat 22 juni, 2017 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, VD har ordet