Nominerade till Ullbaggepriset 2017

CUL i Tun

I åtta olika kategorier har nu 24 olika företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin Sysselsättning i övriga landsbygdsnäringar har CUL i Tun utvalts av juryn som en av tre kandidater. – Jag ser verkligen fram emot Landsbygdsgalan den 8 november då vi får utse vinnarna bland alla innovativa företagsidéer och projekt, säger Maria Gustafsson från Landsbygdsnätverkets kansli. Landsbygdsnätverket – samverkan för utveckling 2020 Lanthandeln i Tun har anor sedan 1930-talet.

Men liksom många andra lanthandlar har den efter hand fört en mer tynande tillvaro. Cecilia och Urban Lundberg lyckades ändra på det. – Vi lyssnade in oss på vad folk ville ha. Vi var också tydliga med vilka vi var och vad vi ville göra. Man måste ha bygden med sig i ett sånt här projekt annars går det inte, säger Urban Lundberg. – Cecilia har också ett stort kulturintresse. Hon sjunger själv fantastiskt fint. Ibland ber kunder om någon sång och då går hon bort till pianot och spelar och sjunger. Då får de övriga kunderna snällt vänta i kassan, men det gör de så gärna. Läs mer om CUL i Tun och se en videopresentation på: www.landsbygdsnatverket.se/culitun

Se fler nyheter i Nyheter