Mötet mellan människor och den viktiga dialogen kommun – företag

Under de senaste veckorna har företagarna i Lidköping getts flera tillfällen att träffas för att ha det trevligt, diskutera och knyta nya kontakter.

Vid Näringslivsfesten den 17 november deltog drygt 150 personer för att hylla Årets företagare och förtjänta pristagare i andra discipliner.  Det var en fröjd att höra det livliga sorlet och de många skratten under mingel och middag!

I förra veckan var det dags för nästa begivenhet – Rådslag – med ett 60-tal personer närvarande. Ämnet för kvällen var hur näringslivsklimatet i Lidköping kan förbättras, vilket ledde till många tankar, frågor och kreativa diskussioner. På såväl Näringslivsfesten som på Rådslaget fanns kommunala politiker och tjänstemän med för att skapa relationer och delta i samtal och diskussioner.
Som en vitamininjektion under Rådslaget fanns även en representant för näringslivet i Vårgårda på plats – Johanna Heleander – och berättade hur de år efter år lyckas bibehålla en mycket god relation mellan näringsliv och kommun.
Ett av hennes bästa tips var att skapa tillfällen för dialog mellan de olika parterna. Det fångar upp många viktiga frågor och skapar en god atmosfär.

Då är det glädjande att konstatera att kommunal- och oppositionsråd i Lidköping i december inleder en serie med besök hos lokala företag för att ta del av vad som händer och skapa en dialog i vardagen. Bra!

Magnus Franzén
tf vd/handelsutvecklare

Senast uppdaterat 30 november, 2017 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare