God Jul och Gott Nytt år!

Två företagsbesök i månaden
Kommunledningen har tillsammans med Tillväxt Lidköping inlett en serie gemensamma besök hos lokala företag. Avsikten är att etablera kontakter och att fånga upp frågor och tankar som kan leda till ett bättre företagsklimat. De första besöken gjordes i förra veckan på Akustikverkstan och Inquire. Erfarenheterna var så positiva att vi bestämt oss för att fortsättningsvis göra två företagsbesök i månaden. Denna vecka besöks Råda El och UVA Lidköping (f d KMT).

Slutspurt för julhandeln
Nu är bara fyra dagar kvar till julafton, fyra viktiga dagar för handeln i Lidköping. Butikerna som haft öppet alla dagar hittills i december har denna vecka extra öppet fram till kl. 19, på lördag till kl. 16. Handelsrådet (läs Eja Djupström Kvist) har i år väckt en gammal tradition till liv genom att låta idrottsföreningar sälja lotter på Stenportsgatan, vilket skapat mer liv och trivsel. Även i och kring julbodarna på torget har det varit mer aktivitet än tidigare, även på söndagarna. Bra jobbat!

Stort engagemang
Musikhjälpen engagerade mängder av företag, föreningar och privatpersoner i Lidköping för att samla in pengar mot barnhandel. Runt 250 000 kr har i skrivande stund skänkts, vilket gör att Lidköpingsbössan är den 15:e största i Sverige. Initiativtagaren Julia Hildorzon tackar alla givmilda och låter hälsa att insamlingen pågår året ut. Gå in via denna länk och ge ditt bidrag till Lidköpingsbössan. På bilden Per-Arne Dahl som driver Ica Klockan budade 3000 kr och vann en ballonguppstigning för två personer.

Per-Arne Dahl

Se fler nyheter i Blogg, Handelsutvecklare