2018 närmar sig slutet, då lägger vi in en växel till!

Till helgen kliver vi in till årets sista månad, julmånaden december. Det börjar bli dags att reflektera över det gångna året och allt roligt som hänt. Gamla evenemang som fortfarande är populära såsom Vårmarknad, Hjulafton och Må bra-dagen. Nyare fenomen som International Street Market, Motortorsdagar och Tjejkväll. Och så då Power Big Meet som i år förfinades ytterligare.

Vi har också haft orosmoln på himlen. Butiker har lagt ned och lokaler står tomma. Profetiorna om tuffare tider är många, och mycket tyder på att förvandlingen av handeln i allmänhet och kanske stadskärnan i synnerhet går allt snabbare.

Positiva signaler kommer också. På Kartåsen har Liden fått en bra start och Biltema är äntligen i gång med sin byggnation. På Änghagen fylls luckorna med Dollarstore. I centrum tar Länsförsäkringar över Cerveras tidigare lokaler.

Positivt också att försäljningssiffrorna för 2017 för handeln i Lidköping och den kommersiella verksamheten i stadskärnan är positiva, och visar att Lidköping hävdar sig väl i konkurrensen.

Närmast väntar en riktigt händelserik helg med invigning av isbana, tomteparad, gammaldags julmarknad och julskyltning.

Senast uppdaterat 30 november, 2018 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter