Ett fullmatat verksamhetsår

2018 går mot sitt slut. December är månaden när det är dags att knyta ihop säcken och göra bokslut över året som gått. För Tillväxt Lidköpings del kan vi titta tillbaka på ett fullmatat verksamhetsår – som VD känner jag mig stolt över vad mina kollegor tillsammans med er våra medlemsföretag lyckats åstadkomma. Vill du veta mer så klicka på länken och läs mer om vad vi gjort så läs här:

Magnus Kroon besökte Bolagsrådets Rådslag i december. Ett oerhört inspirerande och tankeväckande föredrag där ord som Konsumtionshierarki, vem har egentligen makten i framtidens konsumtionssamhälle? På en rak fråga om hur Lidköping skall lyckas behålla och förstärka sin attraktionskraft beskrev han begreppet Platsination – att utveckla platsen vi bor på främst för de som bor här, då kommer turister och besökare per automatik.
En företagare som berättade öppet att han välkomnade projektet Årets stadskärna och menade att för att han skulle kunna utveckla sitt företag och hitta kompetens måste Lidköping vara en bra plats att bo och leva på. Ett levande centrum ligger i alla Lidköpings företagares intresse, därför behöver vi projektet Årets Stadskärna. Ett samarbete mellan näringarna, kommunen och föreningslivet där vi har ett och samma mål. Det är genom samarbete och gemensamma målbilder vi skapar ett gott samarbetsklimat så stavas företagsklimat.

Två av de projekt som initierats i år har en längre livslängd än året som gått: Årets Stadskärna samt Företagsrevitalisering – håll utkik efter fler spännande föreläsningar och workshops under nästa år. Missade du Magnus Kroon vid Rådslaget kommer en ny chans tidigt 2019, så håll utkik.

God Jul och Gott Nytt 2019. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.

Ps. här kommer mina bästa boktips inför julledigheten

  1. ”Landet utanför” av Henrik Berggren. Första boken i en trilogi som skildrar Sverige under krigsåren, sett ur ögonen på några kända och mindre kända svenskar.
  2. ”Factfulness. Tio knep som hjälper dig förstå världen” av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Hur vi slipper att ständigt missförstå världens utveckling. Team Rosling presenterar tio olika metoder som ska få oss att tänka och agera i enlighet med vad de kallar factfulness
  3. ”Min historia” av Michelle Obama I sina memoarer berättar Michelle Obama om sitt liv, från barndomen i Chicago till tillvaron som USA:s första afroamerikanska presidentfru.

Maria Källsson, Vd
Tillväxt Lidköping

Senast uppdaterat 21 december, 2018 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter