Julen är här!

Med bara några dagar kvar till julafton går julhandeln in i sin mest intensiva fas.  Enligt Svensk Handel lägger svensken i genomsnitt 3 300 kr i julklappsinköp. Störst uppsving får butiker som säljer leksaker, smycken och böcker. Ungefär hälften handlar på orten där de bor, var tredje handlar de flesta klapparna på nätet.
I Lidköping lockar handlarna med bra erbjudanden och vackert pyntade butiker. Grattis till Amalilas Fröjd som för andra året i rad (i år med nya ägare) vinner priset för vackraste julskyltningen!
Att besöka centrum en lördag förmiddag i advent är för många en fröjd. Mycket människor i rörelse, julbelysning över gatorna och full fart på isbanan är några är några ingredienser som bidrar till trivseln.
Det är ju så vi vill ha det, en livfull och välkomnande stadskärna. Men vad är de egentlige som är bra, och vad skulle kunna göras bättre? Det är två centrala frågor i det arbete som görs med sikte på att Lidköping ska bli årets stadskärna 2021. Detta arbete intensifieras nu, och i början av det nya året kommer fem fokusgrupper att bildas som sätter luppen på områdena platsvarumärke, utbud, platsen, trygghet och tillgänglighet. Vill du vara med i någon av grupperna? Hör i så fall av dig till Tillväxt Lidköping som driver arbetet framåt i samverkan med näringsidkare, fastighetsägare, föreningsliv och kommunen!

Magnus Franzén
Handelsutvecklare

Senast uppdaterat 8 januari, 2019 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter