Nytt om handel och centrumutveckling

Butiker öppnar
På onsdag öppnar Lek-Extra i Pollux-huset. Ett välkommet tillskott i utbudet i Lidköping,  och roligt att ha en renodlad leksaksbutik i centrum. Ytterligare en butiksöppning av efterfrågad karaktär lär vara nära förestående i centrum. Det är goda nyheter i en tid där de där vi ser många frågetecken kring framtidens handel, men få eller ingen har några bra svar.

Stadsvandringar kan ge avtryck
För två veckor sedan arrangerade Tillväxt tre stadsvandringar med respektive fastighetsägare, handlare/näringsidkare och kommunala tjänstemän. Syftet var att se på stadskärnan med nya ögon och leta efter sådant vi kan göra bättre.
Vandringarna gav en hel del intryck som nu kommer att bearbetas av fem grupper med inriktning på utbud, tillgänglighet, trygghet, platsen och platsvarumärket. Förhoppningen är att detta ska ge konkreta avtryck redan den närmaste tiden.

Restaurangveckan lockade över 2 000
Årets Restaurangvecka där tio av Lidköpings bästa restauranger deltog har just genomförts.  Liksom tidigare år är detta ett uppskattat grepp som lockar många att gå ut och äta god mat till extra bra pris. Mer än 2 000 menyer serverades!

Samarbetar för bra service på landsbygden
Vi vill passa på att lyckönska CUL i Tun som startar ett samarbete med Ica Kvantum i Vara. Tack vare detta samarbete kommer CUL i Tun kunna erbjuda sina kunder varor från Ica Kvantums online utbud. Ett bra initiativ för att behålla fortsatt bred och hög service på landsbygden!

Lidköping – en plats att byta bil
Ett annat evenemang där företag som till vardags är konkurrenter går samman och gemensamt är Bilbytarhelg.se. Den 5-7 april har alla stadens bilhandlare gemensamma öppettider och marknadsför sig i syfte att stärka Lidköping som staden man åker till för att hitta ett brett utbud och köpa bil.

Magnus Franzén
Handelsutvecklare

Se fler nyheter i Handelsutvecklare, Nyheter