VD för Tillväxt Lidköping

I rollen som VD arbetar du både strategiskt och operativt med aktiviteter och projekt för att öka Lidköpings attraktionskraft för invånare, besökare och näringsliv. Med ett rikt nätverk hittar du samarbetspartners och skapar relationer som stärker Lidköping på vägen mot målet att vara 45 000 invånare år 2030.

Fokusområden

  • Ökad dialog och samspel mellan näringslivet och politiken för att skapa bättre förutsättningar i utvecklingen av Lidköpings näringsliv.
  • Driva och utveckla en etableringsstrategi som bidrar till att attrahera fler företag till Lidköping
  • Bidra till att utveckla den lokala tillväxtkulturen för ökat värde och förbättrade affärsmöjligheter.
  • Medlemsvärvning samt förtydliga och utveckla Tillväxt Lidköpings erbjudande.
  • Driva projektet ”Årets stadskärna 2021” mot målet

Du rapporterar till styrelsen, har ekonomiskt ansvar för verksamheten och ledarskap för två medarbetare. Vi ser med fördel att du bor inom Lidköpings kommun eller i närområdet.

Din profil skall vara starkt affärsinriktad och din person präglas av engagemang, stark drivkraft och gott omdöme. Du har framgångsrik ledarerfarenhet och kan ta ett helhetsansvar, men behöver inte ha varit VD tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från näringsliv samt insikt om offentlig sektor. Arbetet kräver hög energi och affärsmannaskap, kryddat med entreprenörssinne och stort samhällsintresse.

Du uppfattas som en inspirerande person som brinner för ditt uppdrag och har ett naturligt sätt att skapa och bygga goda relationer. Du är en skicklig kommunikatör, både på svenska och engelska, har lätt för att presentera och övertyga i både små och stora sammanhang. Med hög integritet och smidighet bygger du både förtroende och samarbete. Idérik och initiativtagande men samtidigt strukturerad och uthållig är andra viktiga karaktärsdrag som du känner igen dig i.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 1 september. Om du har frågor, kontakta Anna Åkesson, e-post anna.akesson@maquire.se, 0763-38 87 96.

Senast uppdaterat 13 augusti, 2019 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Nyheter