Ny VD på Tillväxt Lidköping

Pressmeddelande

Anna Sundbom – ny vd för Tillväxt Lidköping AB

Anna Sundbom efterträder Maria Källsson i rollen som vd för det av näringslivet och kommunen samägda bolaget Tillväxt Lidköping AB.

– Vi gläds åt en topprekrytering säger Thomas Viksberg, styrelseordförande i Tillväxt Lidköping och konstaterar att Anna har den gedigna erfarenhet från såväl strategiskt som operativt arbete med näringslivsfrågor som bolaget behöver.

Anna kommer närmast från Skara kommun där hon arbetat i snart åtta år som näringslivschef. Till Skara återvände hon efter att under några år varit områdesansvarig för kompetensförsörjning inom industrin vid IDC West. Den tidigare rollen i Skara kommun var som projektledare/centrumutvecklare med uppdrag kring bland annat besöksnäring.

”När jag såg att tjänsten som VD för Tillväxt Lidköping var ute tvekade jag inte att söka, säger Anna Sundbom. Jag är uppvuxen i Lidköping och har alltid känt en dragning tillbaka till min fina gamla hemstad.”

 

Utmanande uppdrag

Det är ett utmanande uppdrag som väntar; att vända på den negativa trenden i upplevelsen av företagsklimatet. Det innebär i mångt och mycket om att skapa samsyn, delad förståelse och samordnade åtgärder kring det som är viktigt för att skapa bättre förutsättningar för ett näringsliv i utveckling.

Ett av de första konkreta uppdragen på den tillträdande vd:ns bord är att tillsammans och genom bred delaktighet med näringslivet och kommunen arbeta fram en gemensam näringslivsstrategi.

”Att vända den negativa trenden kommer att bli en tuff utmaning men jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas med detta, säger Anna. Jag känner att viljan finns både i kommunen och i näringslivet. Jag har i mitt nuvarande jobb arbetat fram metoder och verktyg för denna typ av förbättringsarbete och jag ser fram emot att få möta Lidköpings företagare, politiker och tjänstemän i denna, vår gemensamma resa mot en bredare samsyn och ett bättre företagsklimat”

 

Anna tillträder tjänsten senast i januari 2020

Kontakt:

Thomas Viksberg tel:070-874 53 33

Anna Sundbom tel: 070-341 91 11

Senast uppdaterat 3 oktober, 2019 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Nyheter, Pressmeddelande