Nya samhällsbyggnadschefen Urban är på plats

Urban Olsson från Sollebrunn tillträdde som ny samhällsbyggnadschef på Lidköpings kommun från och med årsskiftet. Han kommer närmast från rollen som samhällsbyggnadschef i Öckerö kommun.
Vad var det som lockade med Lidköping och vad har du för förväntningar på tjänsten?
– Framför allt att Lidköping är en tillväxtmotor tillsammans med Skövde och Borås och tillsammans med Göteborg viktiga orter för hela Västra Götalandsregionens utveckling. Även Lidköping som stad och plats lockade mig att söka hit. Det ska bli spännande att lära känna en ny kommun. Jag vill kunna vara med och bidra till en positiv utveckling av kommunen inom ramen för mitt uppdrag.
Hur ser du på din roll gentemot kommunens företagare och näringslivsbolaget Tillväxt Lidköping?
– Jag ser fram emot att tillsammans med Tillväxt utveckla förutsättningarna för företagande och etablering i kommunen. Att förutsättningarna för det lokala företagandet är goda är så klart viktigt och vi på Samhällsbyggnad ska göra det vi kan från vårt perspektiv.
– Både jag och Anna Sundbom är nya i våra roller och vi kommer tillsammans att verka för bra förutsättningar för näringslivet.

Senast uppdaterat 24 januari, 2020 by Marcus Johansson

Se fler nyheter i Nyheter