Internationella seminarier

Tillväxt Lidköping i samarbete med ITM Exportstiftelsen erbjuder för medlemmar i Tillväxt Lidköping möjlighet att gå på tre föreläsningsseminarier med några av världens främsta föreläsare på plats i Lidköping i slutet på maj. All föreläsning hålls på engelska. Föreläsningarna är kostnadsfria för medlemmar i Tillväxt Lidköping. Övriga intresserade vänd er till Exportstiftelsen.

22 maj
Managing Across Cultures
– Lär dig kommunicera över kulturgränserna
Hur kommunicerar vi på ett effektivt sätt i en global värld? Vad behöver vi för att lyckas leda vår organisation på bästa sätt? Och vilka möjligheter ger den kulturella mångfalden?
På ett underhållande sätt förklarar Fons Trompenaars hur vi kan dra nytta av kulturella skillnader. Föreläsningen ger dig värdefulla tips för att lyckas i din kommunikation på den internationella arenan. Du får god kunskap om hur du som chef kan ta tillvara kompetens och hantera olika kulturer i en internationell miljö.

23-24 maj
International Market Strategies 
– Så lyckas du på den globala marknaden
Globaliseringen skapar möjligheter för företag som vill etablera sig på nya marknader. Så vad ska man tänka på vid en internationell satsning?
Waldemar Pfoertsch hjälper dig som chef att ta beslut om lämpliga marknader för ditt företag. Du får veta hur du skapar en internationell marknadsplan och väljer rätt produkt som kan säljas globalt. Genom fallstudier och praktiska exempel får du inblick i varumärkeshantering, ekonomisk analys.

25 maj
Change Management Simulation
– Att navigera i en organisationsförändring
Följ med på en resa genom förändring och nyskapande. Albert A. Angehrn delar med sig av sina bästa råd när du står inför en förändring i ditt företag. Det kan handla om att etablera sig på en ny marknad, att lansera en produkt eller ett nytt IT-system. Du får viktiga tips om hur du kan arbeta strategiskt vid en förändring och vilka utmaningar som kan dyka upp under resans gång.

Företagsklimatet i Lidköping

Imorse gästades Tillväxts 07:30-möte av Svenskt Näringsliv och regionchefen Anna Gillek som presenterade den första sammanställningen av Företagsklimatet i Lidköping baserat på den genomförda undersökningen.

Rekommenderade prioriteringsområden från Svenskt Näringsliv till Lidköpings Kommun:
1. Ökad förståelse bland kommunens tjänstemän
2. Snabbare handläggning inom kommunen
3. Ökad dialog mellan kommunen och Lidköpings företag

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter

Hur har företagsklimatet utvecklats i Lidköpings kommun?

Varmt välkommen till en presentation av det senaste resultatet från Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet.

Vi går igenom hur företagsklimatet utvecklats i Lidköping under den senaste mandatperioden samt har en dialog om vad som är viktigt inför de nästkommande åren. Hur kan du utifrån din roll bidra till ett bättre företagsklimat?

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen.

Lidköpings välstånd är ett resultat av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Det är företagen som är nyckeln till jobb och välfärd. Utan konkurrenskraftiga företag som växer och ger skatteintäkter finns det heller inga resurser till skolor, omsorg eller vård. Det kräver att Lidköping har ett företagsklimat i världsklass.

Vi bjuder på frukost!

Varmt välkommen!
Anna Gillek, Svenskt Näringsliv

VÄLKOMNA!

Tid: 07.30 – 09.00
Datum:21 maj
Plats: Lidbeckska Huset, Fullmäktigesalen, Gamla Stadens Torg 2

Sista anmälningsdag torsdag 17 maj

Pressmeddelande – Företagsklimatranking i Lidköping

Idag har har Svenskt Näringsliv släppt delar av den attitydundersökning som ligger till grund för företagsklimatsrankning av Sveriges kommuner vilken presenteras i sin helhet i oktober.

Glädjande nog visar rapporten en förbättring bland företagens upplevelse av Lidköpings Kommun 3,39 (3,23 år 2017)

Företagarna önskar att kommunen i större utsträckning än idag prioriterar

-bättre förståelse hos tjänstemännen
-kortare handläggningstider
-bättre dialog mellan kommunen och näringslivet
-ökat bostadsbyggande

”-Vi upplever att Tillväxt Lidköping har en viktig roll att fylla utifrån resultaten i rapporten som den länk mellan kommun och näringsliv som efterfrågas. Vår plan ligger fast att arbeta mot en ökad förståelse och vara en plattform för fortsatta diskussioner hur vi gemensamt skapar goda förutsättningar för befintliga och nya företag i Lidköping” säger Tillväxt Lidköpings VD Maria Källsson.

På måndag morgon presenterar Svenskt Näringsliv och Tillväxt Lidköping resultatet från delrapporten i sin helhet och kommunens tjänstemän och politiker samt näringslivet ges möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig här;
https://tillvaxtlidkoping.se/…/hur-har-foretagsklimatet-ut…/

Ta del av rapporten här
https://www.foretagsklimat.se

För mer info kontakta:
Maria Källsson, Vd Tillväxt Lidköping
Tel: 0510-770305

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter

Mobilbild

Kommunicera med film

Rörlig bild är ett effektivt sätt att kommunicera på hemsidor och i sociala medier. Tillväxt Lidköping tillsammans med Ekman & Winroth bjuder in till ett frukostmöte med handfasta tips kring hur man bäst kommunicerar med film.

I Sociala medier scrollar vi igenom stora mängder informationsflöden, men vår blick fastnar oftast på rörlig bild.
Din hemsida är ett digitalt skyltfönster på nätet. Med rörlig bild kan du ta dig ett steg vidare utöver produkt och tjänsteinformation. Filmformatetger dig möjlighet att skapa en personlig kontakt för ditt företag och varumärke med dina kunder online.
Rätt hanterad och kreerad kan en film förenkla förståelse för funktioner och förstärka ditt budskap och varumärke hos dina kunder.

Syftet och målet med frukostmötet är att ni därefter:

  • Vågar testa film som format i er marknadsföring.
  • Veta hur man väljer miljö för att stärka ditt varumärke.
  • Väcker engagemang i era sociala medier via smarta tips och tricks.

 

Tid: Onsdagen den 9 maj kl. 7.30-9.30
Plats: Sparbanken Lidköping, Hörsalen, Sveagatan 2

Begränsat antal platser

Ingen kostnad för medlemmar i Tillväxt Lidköping, Lidköpings handelsråd och Företagarna. Övriga 150kr.

Välkomna!

 

45.000 invånare – hur ser vår stad ut då?

Kommunfullmäktige har beslutat att målet för år 2030 är att vi är 45.000 invånare i Lidköping. Varje mindre stads utmaning är att inte förlora invånare till storstadsregioner utan växa, för att säkra framtida välfärd.
Under två timmar försöker vi få svar på frågan om hur Lidköping skall gestalta sig och fungera med 45.000 invånare. Boende, arbetstillfällen och samhällsservice är faktorer som kommer påverkas.

  • Jonas Sundströmkommunalråd (s) ger oss en bild av varför vi behöver bli fler och hur det skall gå till.
  • Rasmus Möller, oppositionsråd (m) ger sin vision av Lidköping år 2030.
  • Måns Werner, chef Samhällsbyggnad ger en nulägesrapport om bostadsplanering, försäljning av mark samt sin syn på förvaltningens roll i kommunens framtidsutveckling.
  • Maria Nordqvist, planstrateg presenterar den nya stadsutvecklingsplanen för Lidköping

Moderator: Anders Jörnsköld, Vice VD Newsec

VÄLKOMNA!

Tid och plats:3/5 KL 09.00-11:00
Sparbankens Hörsal, Sveagatan 2

Mötet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Styrelsen Tillväxt Lidköping

Sida 1 av 2912345...1020...Sista »