I soffan med Sparris

I soffan med Sparris ”Internationella kvinnodagen till ära samsas 3 spännande kvinnor i soffan denna morgon. Alla med nationell erfarenhet från sin karriär som representerar idrott, näringsliv och politik”

I soffan sitter:

Carina Ohlsson,ordf för S-kvinnorna och sedan 20 år invald i riksdagen för Västra Götalands läns östras valkrets. Carina har en gedigen meritlista där hon suttit i: socialförsäkrings- och civilutskottet, miljö och jordbruksutskottet, EU-nämnden och Riksdagens valberedning, sedan 2003 ledamot i Europarådet. Förutom denna imponerande politiska karriär har hon ett stort lokalt engagemang som ordf i LFK, Kommunfullmäktige och ordförande för valberedningen för Sparbanken och Sparbanksstiftelsen.

Emma Bustad, managementkonsulten som lämnade Stockholm för att komma hem och driva familjeföretaget, Sundlings, i en väldigt expansiv fas. Popcorn- och snacksbolaget är idag huvudleverantör till biografer och arenor i hela Norden och framgångsrika produktsatsningar har öppnat nya marknader.

Kerstin Gustafsson, Idrottslärare som tränat brandmän och som blev egen företagare (Utbildarverkstan) för 10 år sen. Har för tillfället även en halvtidsanställning på SISU Idrottsutbildarna. Har gjort ca 2 650 fallskärmshopp och har några SM-guld i formationshoppning. Bor i Götene och på Isstadion. Är idag ledare för Villa Dam Elit OCH VillaLAIKs Flickbandyskola och har aktivt bidragit till att få tjejbandyn att växa i Lidköping med omnejd.

Datum:8/3 kl 07:30-09:00
Plats:1934 (Villa restaurangen) i Sparbanken Lidköping Arena
Pris: kostnadsfritt för medlemmar i Tillväxt Lidköping, Lidköpings handelsråd och Företagarna. Övriga 150 kr

 

Pris: kostnadsfritt för medlemmar i Tillväxt Lidköping, Lidköpings handelsråd. Övriga 150kr. Betalning kan göras på plats med Swish. Sista anmälningsdag 6 mars kl 12.00.

 

Frukostmöte – Randstad

Kommunikation/Feedback – en av nyckelfaktorerna för att lyckas som arbetslag/grupp är att arbeta med den interna kommunikationen. Genom att se mina medarbetare och visa dem uppskattning ökar vi förutsättningarna för att skapa en bra sammanhållning och effektivitet.

Utifrån den kännedomen; hur pratar vi med varandra? Hur kan vi använda feedback som verktyg? Hur bekväma är vi i att ge varandra förändrande och förstärkande feedback? Hur uppfattas jag av andra? Hur kan jag hjälpa mina medarbetare att utvecklas och hur kan de hjälpa mig?

David Lagerström arbetar som coach/föreläsare på Antenn och har lång erfarenhet av att arbeta med individer och grupper. Under det här frukostseminariet kommer han att ge information och verktyg för att kunna utveckla både kommunikation, samarbete och medarbetarskap.

Frukostmöte på Toyota i Lidköping

Tack Mikael Brunnhagen och Toyota för en spännande föreläsning om Motor Trends resa från starten i Mariestad 1984 fram till idag. Ett 40-tal personer deltog i frukostmötet där Mikael även förklarade sin syn på olika bränslealternativ till bilar. Särskilt varmt talade han om vätgas som en möjlig framtid, en teknik med miljömässiga fördelar men där det ännu saknas infrastruktur.

 

Se fler nyheter i Aktiviteter, Frukostmöte

Företagsfrukost på Toyota

Välkommen på frukostmöte 07.30 på Toyota i Lidköping

07,30 – 08,00 Frukost med mingel

08,00 – 09,00 Mikael Brunnhagen ägare och VD för Motor Trend håller en föreläsning om bolagets resa som startade 1984 i Mariestad och finns idag på 10 ställen tillsammans med systerbolagen Svenska Motor och Björkholm bil och har en omsättning av ca en miljard. Han kommer även berätta lite om Toyota som varumärke och deras filosofi och framtiden inom ägandet av bil.

 

Mikael Brunnhagen

Mikael Brunnhagen, VD Motor Trend

Info från Samhällsbyggnad

Vi på Samhällsbyggnad arbetar med flera frågor som har stor betydelse för företagare, både den som redan bedriver verksamhet i kommunen och den som vill etablera sig. Det man oftast tänker på när man vill etablera eller utöka sin verksamhet är kanske bygglov, men det kan finnas fler saker man som företagare behöver hantera.

Hur ska man då ha koll på alla delar som rör ens projekt? Det bästa om man är osäker är självklart att ta kontakt med oss. Att ge råd och guida är en viktig del i vårt uppdrag som vi gärna hjälper till med.

För att förbättra samordningen för dig som företagare startade vi i höstas ett arbete med arbetsnamnet ”En väg in”. Målet är att du som kund ska få en enklare process och att detta ska bidra till ett förbättrat näringslivsklimat.

Under 2018 skapade vi också en ny sida på hemsidan för ledig verksamhetsmark. Här ska man enkelt kunna skaffa sig en bild av vilken mark som finns tillgänglig och sådant som storlek och pris. Gå gärna in på länken och titta. Och får du idéer om hur det kan utvecklas så tar vi gärna emot dem.

https://lidkoping.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=e075248c2e784d4dbf34b9e5cfb00cd3

Se fler nyheter i Nyheter, Samhällsbyggnad

Låt oss skapa en vecka av fest!

Melodifestivalens deltävling i Arenan är slutsåld*, och hotellen är fullbokade hela veckan. De som minns 2014 då vi hade Mello här senast vet att det var festligt värre och bra försäljning i butiker, caféer och restauranger.
Nu uppmanar Handelsrådet och Tillväxt handlarna att bidra till feststämningen under Melloveckan 16-23 februari. T ex genom att skapa Mello-tema i butiken med boa och guldhattar, göra Mellofrisyrer, servera festivalbakelser eller något helt annat, kul.
Tillsammans kan vi skapa en vecka av fest, glitter och glamour!

*Biljetter finns kvar till genrepet och matinén.
Mer information om Melodifestivalen får du på kommunens hemsida.

Nu väntar fokusgrupper och stadsvandring
Arbetet med Årets Stadskärna går vidare. Närmast väntar under februari möten med fokusgrupper som handlar om Varumärke, Utbud, Platsen, Tillgänglighet och Trygghet. Därefter anordnas den 19 mars stadsvandringar i olika grupper i syfte att bättre lära känna vår stadskärna och leta möjligheter till förbättringar. Samma dag, på kvällen, samlas vi till ett stormöte för att diskutera och inspireras av två experter från vår samarbetspartner Svenska Stadskärnor, Marlene Hassel och Inger Alfredsson.

Är du intresserad av att delta i något av detta, hör av dig till oss på Tillväxt!

Magnus Franzén
Handelsutvecklare

Se fler nyheter i Nyheter

Att samverka borde stavas med ä

Så sade någon till mig för en tid sedan. Det ligger mycket i det uttrycket. Samverkan är tänkt som ett organisatoriskt sätt att lösa utmanande uppgifter som den egna enheten inte klarar på egen hand. Årets stadskärna, som Lidköping kandiderar för att bli 2021 är ett ibland utmanande projekt att leda. Men andra städer har lyckats samverka innan oss och det är min fasta övertygelse att vi skall lyckas ena fastighetsägare, handlare, krögare, destinationsbolag och kommunen att gå mot en gemensam vision av ett framtida ännu bättre Lidköping.

Destinationsutveckling och stadsutveckling går hand i hand – utvecklar vi ett bättre Lidköping för oss som bor här genererar det fler besökare, turister och det har visat sig också spilla över på det lokala näringslivet. 2019 kommer bli ett år då samverkan för en ta fram en gemensam vision för staden står i fokus för Tillväxt arbete. Jag uppmanar er alla att delta i stadsvandringar och efterföljande stormöte som anordnas den 19:e mars med tema Årets Stadskärna.

Missa inte att Kommunens samhällsbyggnadsförvaltning från och med detta nyhetsbrev informerar om vad som är på gång kring Mark & Exploatering och annat spännande som är på gång.

Maria Källsson, Vd
Tillväxt Lidköping

Se fler nyheter i Nyheter

Intensiv dag med en massa företagsbesök

Tillväxt Lidköping har idag tillsammans med kommunledningen besökt ett antal företag på Kartåsen.

Absolent, ett av kommunens mest framgångsrika tillväxtföretag berättar om sina tillväxtplaner.

En annan snabbväxande aktör är Säkerhetstjänst som flerdubblat omsättningen sedan starten 2015.

Spännande förmiddag på XR Berg & Maskin med kommunledning. Vi diskuterar tillfartsvägar, återställande av bergtäkter och miljöbränslen.

HRM Bil AB förhandsvisar sina nya lokaler där samsas klassiska bilar med nybilsförsäljning av Alfa Romeo, Dodge, Mercedes & Jeep.

800 miljoner medicinbägare tillverkar årligen Hammarplast medical ett av företagen på Kartåsen.

Se fler nyheter i Aktiviteter, Nyheter

Informationsträff om utbildningar vid Högskolan Väst

Högskolan Väst försörjer näringslivet i Fyrstadsregionen med ingenjörer – nu har turen kommit till Lidköping.
Ta chansen att få en student till ditt företag och säkra framtidens kompetensbehov. Första steget är denna informationsträff.

  • Nya maskiningenjörsprogrammet + frågor
  • Ingenjörs-/teknikerutbildning elkraft + frågor
  • Ingenjörsutbildningen industriell ekonomi + frågor
  • Information om ”hybridinriktningen” + frågor. Den här utbildningen håller vi på att utveckla och går under arbetsnamnet ”hybridutbildningen”. Är en mix av elkraft-/maskinutbildning med inriktning mot fordonsindustrin. Vår ambition är start hösten -20.
  • Co-oputbildningen + frågor

Träffen är inställd. Vi kör den vid ett senare tillfälle.