Har du svårt att läsa detta mail? Öppna det i din webbläsare.
Logo tillväxt lidköping

Augusti 2013

Erik Thun 75 år!

Foto: Jenny LandströmFoto: Jenny Landström “Två upprymda landkrabbor efter att provat på segling i form av matchracing”

Företag som vårdas och utvecklas under årtionden är som bra viner med rätt handhavande och omvårdnad blir de bara bättre med åren. Erik Thun AB firade den
7 augusti 75-årsjuibleum i samband med Womens Match Race i Lysekil. Det är särskilt roligt när det gäller ett familjeägt framgångsrikt Lidköpingsföretag – vi gratulerar!

Frågan är hur vi kan skapa förutsättningar och möjligheter för andra företag att växa och bli lika framgångsrika. Det finns idag ett flertal olika organisationer, verksamheter och konsulter som hjälper till med olika insatser. Det kanske är dags att försöka samordna dessa verksamheter och hitta former som passar företag i Lidköping bäst. Vissa steg har vi redan påbörjat Nyföretagarcentrum, Ideum, Business Sweden men en hel del återstår t.ex. erbjuda språngbrädor, styrelsebank, ”affärsänglar/mentorer” m.m. Har ni idéer eller förslag hör av er.

Semestrar och ledigheter börjar lida mot sitt slut och med en underbar svensk sommar i bagaget är det inspirerande att få starta igång igen. Fredagen den 2 augusti träffades Lidköpingsambassadörerna på Victoriahuset för att diskutera hur de kan medverka i Lidköpings utveckling. Flera bra förslag och idéer kom fram att arbeta vidare med.

Slutligen en reflektion på debatten om handelns utveckling som pågår i lokal media. Debatten speglar både farhågor och förväntningar på vad som skulle kunna hända vid nya etableringar. Troligen finns det inget rätt eller fel i dessa frågor. Det viktigaste är kanske att inte suboptimera frågan utan titta på all form av direkthandel i Lidköping. Ett led i detta är att öka samverkan och delaktigheten från alla parter och försöka samlas under samma ”hatt”. Ser fram emot mötet om handel den 27/8 som syftar till just detta.

Slutligen vill jag ge kredit till ITM Worldwide som fått uppmärksamhet i Danmark

Läs mer här

Ser fram emot en innehållsrik höst.
AFFÄRSMÖTEN & AKTIVITETER

23/8 Föreläsning ”Trender inom amerikansk sjukvård”, Dr.Donald Lyddon, ortopedisk kirurg från Swedish American Hospital, Rockford, Illinois, USA

27/8 frukostmöte ”Handelns utveckling i Lidköping”. Dialog om möjligheter med ett utvecklat samarbete mellan handelsföretag/butiker och Tillväxt Lidköping. Målgrupp butiker, restauranger, caféer, skönhetssalonger och övriga som driver direkthandel i Lidköping.

31/8 ”Bo och leva i Lidköping”, guidad tur för campinggäster om hur det är att leva och bo i Lidköping. Målgrupp campinggäster tänkbara inflyttare.

17/9 Frukostmöte KronoCamping, Lidköping

Samtliga höstens aktiviteter finns i almanackan på vår hemsida.

RISKKAPITAL
Tillväxt Lidköping erbjuder en kontaktväg till ett västsvenskt företag som investerar i små och medelstora företag med god tillväxtpotential. Företaget är långsiktiga ägare. Söker du en tillväxtpartner med kapital kontakta oss.

NYA MEDLEMMAR

Fastighetsbyrån i Lidköping AB

Johan Lundberg EF

Ä.F.A.B

Övriga nyheterFöretagsinformation

Företagsregister

Aktuella upphandlingar

Lokalregister

 

Peter M Larsson
Tillväxt Lidköping AB

Följ oss på


Vill du inte ha nyhetsbrev från oss? Klicka här
Hör av dig till oss med dina synpunkter eller frågor.www.tillvaxtlidkoping.se Marknadskoordinator Marcus Johansson Tfn: 0510-770665.E-post: marcus.johansson@tillvaxtlidkoping.se