Februari | 2014

Lennart JonssonLennart Jonsson, Upphandlingschef Lidköpings kommun

Upphandling och lokal handel en möjlighet eller en begränsning?

Kommunernas upphandling påverkar både de lokala företagens affärsmöjligheter och företagsklimatet.

Lidköpings kommun upphandlade varor och tjänster för drygt 300 miljoner år 2012. Det handlar om allt ifrån bygg och renoveringar, livsmedel, datorer och programvaror, inredning och möbler, konsulttjänster, fordon och utrustning, fastighetsskötsel och mycket mera.

Tillväxt Lidköping försöker att påverka kommunen till att öka den externa upphandlingen samt föra en dialog med kommunens företag. Syftet är att informera och underlätta för företagen som vill vara med och lägga anbud i upphandlingar.

Lidköpings kommun lyckades vinna ett upphandlingsärende som gällde upphandling av livsmedel där några av de nationella anbudsgivarna överklagade kommunens riktlinjer. Kommunen drev linjen att de skulle få köpa säsongsvaror av lokala leverantörer, vilket överklagades. Detta har nu avgjorts i Kammarrätten där kommunen vann vilket innebär att lokala företag nu kan vara med och offerera säsongsvaror t.ex. sötvattensfisk, ekologiska grönsaker, frukt m.m.

I Lidköpings kommun finns idag 3 400 registrerade företag varav ca. 2 700 är aktiva. De täcker alla branscher och olika verksamheter, många företag känner vi till men de flesta är okända för många utav oss. Detta innebär att det finns en outnyttjad potential av lokala leverantörer till ditt företag. Om du söker en leverantör av specifika varor eller tjänster kontakta gärna Tillväxt Lidköping så skall vi hjälpa till att förmedla kontakter.

Drömstan

Noterat

Fastighet AB Drömstan har vunnit ett prestigefyllt pris ”Kundkristallen”. Bästa fastighetsbolaget i Sverige i sin storlek när det gäller service, vi gratulerar – bra jobbat!

Nya kunder i USA!
Den 7 maj genomförs den internationella ”Go global konferensen” i Rockford, Illinois. Genom samarbete mellan Lidköping och Rockford erbjuds en gratis utställningsplats på mässan. Syftet är att hitta nya kunder och/eller samarbetspartners. Tillväxt Lidköping arrangerar tillsammans med Linnea Bengtsson som finns i Rockford ett program som omfattar konferensen och företagsbesök. Låter det intressant, kontakta oss för mer information.

 

Mat

Nya medlemmar

Manpower AB , bemanning och rekrytering
Swedish Menu AB, svenska exklusiva livsmedel
Triplus Vinhandel AB, , import och försäljning av vin
Lidan Engineering AB, utrustning för borrning och offshore
Byggservice Henrik Käll, nybyggnationer och reparationer
Gottis & Tidningshörnan, Lidköping AB kiosk, biljett och spel
Avonova AB, företagshälsovård
Veteranpoolen AB, bemanning

115 medlemmar

Magdalena Forsberg

Affärsmöte och aktiviteter

21 februari frukostmöte SimBin Studios AB (endast medlemsföretag) OBS fullbokat!
6 mars delägarmöte
13 mars (preliminärt)nätverksmöte, företag inom databaserade tjänster
26 mars lunchmöte Magdalena Forsberg, en av Sveriges mest framgångsrika idrottare
8 april möte angående kommunens upphandlingar
22 maj lunchmöte Boris Lennerhov, Vd Gekås (medlemsföretag gratis, övriga 800 kr/deltagare)

Namnteckning