Har du svårt att läsa detta mail? Öppna det i din webbläsare.
dd

Juni 2013

MIDSOMMAR OCH SEMESTER

Midsommarfirande

Det första halvåret för Tillväxt Lidköping har bland annat inneburit många företagsbesök (106 företag) och möten. Hitintills är det 76 företag som är medlemmar i Tillväxt Lidköping.

Från alla dessa besök och möten har det framkommit många bra förslag och idéer på hur vi skulle kunna utveckla Lidköping. En gemensam nämnare för många av förslagen är att underlätta för företagen i kontakten med kommunens tjänstemän och politiker – en företagslots! Med tanke på att detta är ett av huvudsyftena med bolaget känns det särskilt inspirerande att få bekräftelse på att detta är en viktig fråga.

Vi har under perioden fått gehör för att beslutsfattarna i kommunen lyssnar och tar in synpunkter från er företagare. Jag tänker närmast på Askos etablering, expansionsplaner för företag i både Östra och Västra hamnen. Tillväxt Lidköpings del i detta arbete har varit att utifrån företagens perspektiv informera ansvariga politiker så att de kan fatta näringslivsinriktade beslut – vilket de har gjort! Detta är bra bevis på att konceptet med företagslots verkligen fungerar.

Etableringar, jag uppfattar att det under perioden har varit ett ökat intresse från utomstående företag att etablera sig i Lidköping. Flera företag har varit i kontakt med oss och är intresserade av att köpa mark eller hitta lämplig lokal.

Aktiviteter, under perioden har vi genomfört en företagsträff/aktivitet per månad med start i mars. Trots att det vid vissa tillfällen har krockat med annan verksamhet har uppslutningen varit riktigt bra. Sista företagsträffen genomfördes på motorbanan vilket även inkluderade körning av gokart. Vi gratulerar Per Skarin på PerForm Design till segern.

Det har varit ett mycket spännande och intressant första halvår och jag känner mig inspirerad att få starta igång efter semesterperioden.

VAD HÄNDER DÅ UNDER HÖSTEN?

Ett flertal olika affärsmöten/aktiviteter med olika syften kommer att avlösa varandra. Vi kommer även att starta ett mer aktivt arbete med att marknadsföra Lidköping för företagare och inflyttare.

Kartläggning av intresset för befattningsnätverk kommer att genomföras, utökat samarbete med skolor och universitet för att knyta studenter närmare företag i Lidköping, ”Steps to export” genom Business Sweden m.m.

Håll koll på hemsidan så ser ni vad som är på gång.

AFFÄRSUTVECKLINGSCHECKAR

Programmet Affärsutvecklingscheckar är en förlängning av Produktutvecklingsprogrammet som Tillväxtverket drivit sedan 2005. Nytt för i år är att företag dessutom kan söka stöd för att närma sig en internationell marknad, eller för att öka sin internationaliseringsgrad. Läs mer här

AFFÄRSMÖTEN & AKTIVITETER

2/8 Lidköpingsambassadörer, ambassadörsträff om hur vi kan utveckla samarbetet och förbättra tillväxten i Lidköping. Målgrupp Lidköpingsambassadörer

27/8 frukostmöte ”Handelns utveckling i Lidköping”. Dialog om möjligheter med ett utvecklat samarbete mellan handelsföretag/butiker och Tillväxt Lidköping. Målgrupp butiker, restauranger, caféer, skönhetssalonger och övriga som driver direkthandel i Lidköping

31/8 ”Bo och leva i Lidköping”, guidad tur för campinggäster om hur det är att leva och bo i Lidköping. Målgrupp campinggäster tänkbara inflyttare.
Samtliga höstens aktiviteter finns i almanackan på vår hemsida.


NYA MEDLEMMAR

Inquire AB

Länsförsäkringar Skaraborg

Ljud & Ljus i Lidköping AB
Apoteksgruppen i Lidköping NR 1 AB

Med önskan om en skön och avkopplande semester och på återseende i augusti!

Övriga nyheter
Företagsinformation
Företagsregister

Aktuella upphandlingar
Lokalregister

 

Peter M Larsson
Tillväxt Lidköping AB

Följ oss på


Vill du inte ha nyhetsbrev från oss? Klicka här
Hör av dig till oss med dina synpunkter eller frågor.
www.tillvaxtlidkoping.se
Marknadskoordinator Marcus Johansson Tfn: 0510-770665.
E-post: marcus.johansson@tillvaxtlidkoping.se

Senast uppdaterat 19 juni, 2013 by Marcus Johansson