November | 2013

Bron

Kommunikationer

Kommunikationer är livsviktiga för utveckling av varje samhälle både när det gäller näringsliv och miljö. Fartygstrafik är troligen det mest effektiva och miljömässiga sättet att flytta stora mängder varor och/eller gods över längre sträckor. I Göteborgs hamn passerar 30 % av svensk utrikeshandel.

Läs mer

Prao

Samverkan skola–näringsliv

Samverkan mellan skolor och näringsliv är viktig för båda parter oavsett nivå. Skall vi kunna hitta rätt kompetens till våra företag måste vi erbjuda möjlighet till att knyta kontakter kontinuerligt. Under våren 2014 kommer elever från högstadiet att genomföra PRAO i företag och organisationer i Lidköping. Om du som företag får förfrågan om PRAO, ta chansen och erbjud en plats.

Läs mer

UC logo

Ekonomisk affärsinformation

Tillväxt Lidköping AB har ett samarbete med UC i syfte att kunna hitta information om företag. I UC:s databas finns information om samtliga Sveriges aktiva företag och organisationer. Som medlem har du möjlighet att få ta del av ett specialerbjudande att kunna nyttja databasen UC webselect.

Läs mer

100 medlemmar

100 medlemmar

Vi har nu nått magiska 100 medlemmar!

Interiör i Väst/Kinnarps

Helens danskola EF

Familjen Karlsson AB

EPAB Skaraborg AB

Läs mer

Platsvarumärke

Platsvarumärke

Lidköping vid Vänern är ett begrepp som vi använt i många år och som nu lyfts fram ytterligare som vårt nya platsvarumärke. Det nya märket ersätter inte kommunens logotyp med rådhuset och vågen utan är ett komplement till denna. Platsvarumärket står för vad Lidköping, både stad och landsbygd, har att erbjuda den som vill besöka kommunen, kanske flytta hit eller etablera företag.

Läs mer

Nominera

Lidköpingsgalan

Nu fyller det på med anmälningar från företag. Vi kan lova en fantastisk galakväll med överraskningar och fest. Vad sägs om en helkväll med välkomstdrink, medelhavsbuffé, kaffe och kaka samt dryck och underhållning (Kalle Selander och Barbados) för 350 kr + moms. Nomineringskampanjen till ”årets attraktivaste arbetsgivare/plats” pågår, gå in och nominera på www.galanlidkoping.se

Läs mer

Nominera

Internet via stadsnätet

Första privata lokala leverantören av internettjänster via Lidköpings fiberstadsnät. Hitintills har det endast varit nationella aktörer och kommunen som levererat bredbandstjänster i stadsnätet. Det är glädjande att se att Ember AB, med lokalisering i Lidköping, blir det första lokala företaget att leverera internettjänster. Vi ser fram emot utvecklingen av internetbaserade tjänster och ökad konkurrens inom stadsnätet..

Nominera

Senast uppdaterat 11 november, 2013 by Marcus Johansson