ITM-Logo

Exportstiftelsen ITM Worldwide Foundation

En unik möjlighet att höja exportkompetensen i Lidköping
. Exportstiftelsen erbjuder:

  • Export Trainee – rekrytering, diplomutbildning och exportcoaching av språkkunniga akademiker. Vi attraherar de bästa talangerna.
  • Exportkoordinator – rekrytering, diplomutbildning och exportcoaching av språkkunniga personer med arbetslivserfarenhet och gymnasiekompetens
  • Diplomutbildning och exportcoaching av redan anställda
  • Internationella exportseminarier på plats i Lidköping
  • ITM Worldwide Alumni Network

Exportstiftelsen är ackrediterad av världsorganisationen International Association of Trade Training Organsations (IATTO). Möjlighet att kvalificera sig för den professionella yrkestiteln “World trade Professional”
För ytterligare information besök exportstiftelsens webbplats eller kontakta Andrea Johansson 0725 54 18 26

 

linnea1

Industriellt partnerskap med Rockford, Illinois, USA

Lidköping och Skaraborg har ett näringslivssamarbete med staden Rockford och området Midwest i USA. Samarbetet startade 2006 då Lidköping och Rockford skrev ett industriellt partnerskaps-avtal med syfte att hjälpa lokala Lidköpings företag att hitta kontakter i USA och även vara dörröppnare för Amerikanska företag som vill hitta kontakter på den svenska sidan. Sedan 2014 gäller samarbetet hela Skaraborg och ett stort kontaktnät finns att ta del av på den amerikanska sidan. Lidköping har en internationell affärsutvecklare på plats i USA som hjälper dig att hitta kontakter.

Rockford Area Economic Development Council/RAEDC/Näringslivsorganisation
Rockford Chamber of Commerce/handel
Hemsida/blogg för Lidköpings internationella affärsutvecklare i Rockford, Emma Korjonen: http://glocal.lidkoping.se

Businesssweden

Business Sweden

Business Sweden arbetar för Sverigenyttan genom att göra Sverige mer attraktivt som affärspartner. Att ligga steget före och förstå marknaden samt att koppla ihop svenska varor och tjänster med nya export- och investeringsmöjligheter, är en självklarhet för oss.

Verksamheten i Sverige bedrivs vid huvudkontoret i Stockholm och i varje region i Sverige. Vi finns även på plats utomlands med svenska och utländska medarbetare i 57 länder. Det ger oss tillgång till världens marknader och är nyckeln till att överbrygga kulturella skillnader.

För mer information besök Business swedens webbplats.

Senast uppdaterat 13 oktober, 2020 by Marcus Johansson